Senin, 23 November 2015

Gejala resdung kanak

Gejala resdung kanak

Kanak-kanak, terutamanya kanak-kanak kecil lebih mudah terdedah kepada penyakit dan jangkitan seperti sinusitis daripada kebanyakan orang dewasa, terutamanya kerana sebelum anak mencapai umur 14 tahun, sistem imun mereka belum berkembang sepenuhnya.

Ramai kanak-kanak bertahan jangkitan sinus hampir sama banyak seperti orang-orang yang mengalami jangkitan telinga selepas dilahirkan dan kedua-dua jangkitan biasanya disebabkan oleh kuman dan bakteria.

Sesetengah pakar akan juga mengatakan bahawa ini boleh menjadi hasil daripada produk berasaskan susu untuk kanak-kanak, kerana susu mengandungi laktosa, alergen sangat berleluasa. Produk-produk ini tenusu seperti susu membuat lendir tebal yang menjadikannya perangkap baik untuk kulat yang berbeza dan bakteria yang menjadi sebatian yis seperti dalam saluran hidung.

Sinusitis pada kanak-kanak sering reaksi terhadap virus sejuk tetapi jangkitan seperti yang saya sebutkan di atas adalah dari bakteria dalam sinus yang menjadikan gejala virus sejuk. Sinusitis tidak berjangkit pada kanak-kanak tetapi virus sejuk yang menyebabkan jangkitan itu boleh sangat perhatian.

Setiap kali anak anda mempunyai jangkitan sinus, ini biasanya berpunca daripada lendir yang tebal terkumpul di dalam saluran pernafasan hidung beliau. Perkara yang terbaik untuk dilakukan di sini adalah untuk perlahan-lahan nipis mukus supaya dia boleh bernafas dengan bebas.

Tanda-tanda dan Gejala

Menurut pakar-pakar, gejala-gejala dan tanda-tanda penyakit resdung dalam kanak-kanak adalah lebih seperti itu selesema berterusan yang biasanya berlangsung selama kira-kira 10-14 hari. Tanda-tanda mungkin boleh terdiri daripada pelepasan lendir jernih atau berwarna, sakit tekak sebagai hasil titisan bedah hidung, batuk yang berterusan yang sering menjadi lebih teruk pada waktu malam, demam, dan mulut berbau atau nafas berbau.

Berikut ini akan terus membantu anda menentukan sama ada anak anda mengalami beberapa gejala resdung:

Melihat melekit-cecair kekuningan atau kehijauan kehabisan hidungnya, ini bukan hanya hidung berair tetapi tanda-tanda jangkitan sinus.
Menyedari mereka menelan dan meludah lendir kerap, telah suara yang pecah dan retak, pengalaman kesukaran bernafas, membersihkan lendir dari sinus oleh snorting yang agak lega dengan meniup hidung yang juga tanda-tanda titisan bedah hidung.
Apabila anda mendapati bahawa dia mempunyai kesukaran bernafas.
Apabila dia mempunyai rasa sakit di dalam perut atas berikut dorongan untuk muntah kerana peningkatan mukus di dalam perut. Ini menyebabkan dia batuk secara konsisten juga.
Apabila anda perhatikan mata bengkak beliau, ketidaksabaran berlebihan beliau, keletihan, dan berdenyut sakit kepala. Juga apabila dia mengalami demam dan selsema lebih seminggu a.
Tanda-tanda dan gejala-gejala yang disebutkan di atas boleh salah didiagnosis untuk jangkitan pernafasan; oleh itu ia perlu disahkan sama ada masalah ini ialah virus atau bakteria untuk mengelakkan rawatan yang tidak betul atau tidak bernilai. Walau apa pun, sangat penting bahawa anda memulakan rawatan resdung segera.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar